Poutalan huikea vauhti jatkuu – uran toiseksi nopein veto riitti kuudenneksi

Mika Poutalan upea vire jatkuu. Poutala luisteli lauantaina Salt Lake Cityssä uransa toiseksi nopeimman ajan 34,21 500 metrillä. Aika on vain neljä sekunnin sadasosaa huonompi kuin perjantaina luisteltu Suomen ennätys.

Poutala sijoittui huikeatasoisessa maailmancupin kauden seitsemännessä kilpailussa kuudenneksi. Poutalan starttiaika oli viisi sadasosaa perjantaista parempi ja kierrokseen kului nyt 24,6 (perjantaina 24,5).

Kisan voitti Venäjän Ruslan Murashov kaikkien aikojen toiseksi nopeimmalla ajalla 34,02. Vain ME-mies Pavel Kulizhnikov (33,98) on luistellut matkan maamiestään nopeammin (kahdesti).

Hopeaa otti Hollannin Kai Verbij uudella ennätyksellään 34,13 ja pronssia maamiehensä Dai Dai Ntab, niin ikään uudella ennätyksellään 34,15. Ajat ovat kaikkien aikojen viitonen ja kuutonen. Samalla Poutala pudotettiin eiliseltä kaikkien aikojen tilaston viitospaikalta kahdeksanneksi.

– Tosi hyvään starttiin oli hyvä lähteä rakentamaan luistelua. Ensimmäinen kaarre oli tänään hankala kohta, jo treeneissä. En päässyt tänään treneeissä yhtään kiihdytystä läpi kaarteen. Ei ollut kovinkaan vahva itseluottamus lähteä kisaamaan. Siihen nähden selvisin kuitenkin kaarteesta kisassa hyvin läpi.

– Muutenhan kisa oli todella hyvää tekemistä. Aika olisi voinut olla ihan mitä tahansa, jos ensimmäinen kaarre olisi onnistunut täydellisesti. Vikaan kaarteeseen mentäessä näytti parini vielä voittavan, mutta lopuu tuli hyvin. Sekä startti, että loppuaika olivat urani toiseksi nopeimmat. Hyvällä mallilla tämä on. Tiukkaa kisaa.

Samuli Suomalainen luisteli 1500 metrillä 1.48,34 ja sijoittui uransa kolmannessa maailmancupin startissa B-ryhmän 29:nneksi.

500 metrin B-ryhmät luistellaan tulevana yönä Suomen aikaa. Niissä ovat mukana Pekka Koskela, Harri Levo sekä Elina Risku.

Miesten 500 m lopputulokset

Miesten 500 m maailmancupin tilanne

Naisten viikonvaihteen toisessa 500 metrin kilpailussa Japanin Nao Kodaira otti jälleen voiton, nyt ajalla 36,53. Voitto oli Kodairalle 13:s perättäinen maailmancupin 500 metrillä. Kakkonen oli jo viidennen kerran tällä kaudella Korean Sang-Hwa Lee