Lumimyräkkä katkaisi Hopealuistinfinaali- ja nuorten SM-viikonlopun

Porissa kilpaillut Hopealuistinfinaali ja nuorten SM-kilpailut jäivät yhden päivän mittaisiksi, kun toinen kilpailupäivä jouduttiin perumaan erittäin sakean lumimyräkän takia. Jää oli luistelukelvoton korkeiden hankien takia, eikä rataa pystytty kunnostamaan sitä mukaa, kun lunta satoi lisää. Lopputulokset julistettiin ensimmäisen kilpailupäivän tulosten perusteella.

Pikaluistelun kotimainen kilpailukausi on pääsääntöisesti päästy viemään läpi kauden aikana hyvissä olosuhteissa, mutta menneenä viikonloppuna ulkoilma teki lajille tepposet ja nuorten kauden kohokohta jouduttiin tuomariston päätöksellä keskeyttämään ja siten henkilökohtaiset kilpailut jäivät ensimmäisen kilpailupäivän mittaiseksi. Samalla tämä tarkoitti sitä, että A- ja  B-junioreiden matkakohtaiset 3000m ja 5000 metrin SM-kilpailut joudutaan siirtämään Season Closing Race-kilpailuun. Myös Hopealuistinfinaalin seurajoukkueiden viestikilpailut jäivät kilpailematta ja siirtämään Valkeakosken kansallisen kilpailun yhteyteen, joka on myös Nuoriso Cupin finaali.

Lauantain kilpailupäivä jäi myös siten viimeiseksi näyttöpaikaksi helmikuun 23.-24. päivä järjestettävään Ikäkausimaaotteluun Norjan Hamarissa, sekä 1.-2.3. järjestettävään Viking Race -kilpailuun. Nuorisovaliokunta julkistaa valinnat edustustehtäviin viikolla 6.

Hopealuistinfinaalissa kilpailivat nuorten sarjat E-, D- ja C-ikäluokissa, joista mm. E11-sarjoissa kilpailijoita oli peräti 27. Pikkuradalla kilpailtiin 300 metrin ja 500 metrin kilpailumatkoilla. E-poikien Hopealuistinmestariksi luisteli Helsingin Luistinkiitäjien Elius Niemi. Toiseksi sijoittui kilpailun nopeimman 300 metrin ajan luistellut Hemmo Hannula (HLK). Tiukassa mitalikamppailussa ja ensimmäisen matkan jälkeen toisena ollut Helsinfin Työväen Luistelijoiden Elias Walden sijoittui kolmanneksi.

E-tytöissä Hopealuistinmestaruus oli kolmen kauppaa, Ida Holopaisen, Oona Koivupuiston ja Elsa Sirénin välillä. Ida Holopainen (HLK) luisteli mestariksi lopulta vajaan 4 pisteen erolla ennen Seinäjoen Urheilijoiden Oona Koivupuistoa ja 6 pisteen erolla Valkeakosken Hakan Elsa Siréniin.

D-sarjoissa, eli alle 13-vuotiaissa kilpailtiin 333 1/3 metrin radalla, jossa matkoina oli 500m ja 1000m. Poikien sarjassa Luka Rintala (SU) piti pintansa ja voitti mestaruuden 3,4 pisteen erolla KENSU:n Aaro Korpijärveen. Pronssin nappasi Oulun Tarmon Jeremias Heikkinen. D-tytöissä Meri-Vuokko Hannula voitti Hopealuisinmestaruuden suvereenisti 6,1 pisteen erolla Harjavallan Työväen Urheilijoiden Hertta Rosendahliin. Kolmanneksi sijoittui Valkeakosken Hakan Siiri Savijärvi.

Hopealuistinfinaalin vanhin ikäluokka-C, alle 15-vuotiaat kilpailivat nii ikään 500m ja 1000m, toisen päivän matkojen jäätyä väliin. Seinäjoen Urheilijoiden Sampsa Santtila ja Urho Hiltunen kävivät tiukkaa kamppailua paremmuudesta, mutta 1000 metrin kilpailu ratkaisi mestaruuden Santtilan eduksi yhteispisteissä 1,7 pisteen turvin. Niin ikään pronssille luistellut HLK:n Alvar Muhonen jäi vain 0,3 pistettä Urho Hiltusesta. Hopealuistinfinaalin tiukin kamppailu nähtiin kuitenkin C-tyttöjen sarjassa, jossa mestaruus ratkesi 0,085 pisteen erolla. Voittajaksi luisteli Harjavallan Työväen Urheilijoiden Sanni Rosendahl. Seinäjoen Urheilijoiden Veera Lehtonen oli nopeampi pikamatkalla, mutta Rosendahlin vahvempi 1000 metriä siivitti Rosendahlin voittoon. Janette Pirhonen (SU) luisteli niin ikään hienon kilpailun ja ansaitsi pronssimitalin.

Nuorten SM-kilpailuissa kilpailtiin yhteispistekilpailussa, sekä mikäli olosuhteet olisivat sallineet, niin myös matkakohtaiset kilpailut, jotka nyt siirretään Season Closing Race-kilpailuun.

Suomen mestaruudesta käytiin B-poikien sarjassa tiukkaa kamppailua, kun Juuso Lehtonen (SU) piti piikkipaikkaa pikamatkan jälkeen ennen Tuukka Suomalaista (HLK) ja Kalle Kinnalaa (TuUL). Kolmikko mahtui avausmatkan jälkeen 0,9 pisteen sisään, mutta 1500m kilpailussa Tuukka Suomalainen käänsi piste-edun itselleen ja voitti Suomen mestaruuden 1,8 pisteen erolla Kinnalaan, joka käänsi avausmatkan kolmannen sijan SM-hopeaksi 0,08 pisteen erolla Juuso Lehtoseen. A-junioreissa ainoana kilpailijana mukana ollut Onni Peltonen (HLK).

Sprinttereiden Suomen mestaruudenkin voittanut ja kotiyleisön edessä luistellut Laura Kivioja nappasi omansa ja voitti B-tyttöjen Suomen mestaruuden. SM-hopealle luisteli Inka Koivisto (HLK) ja pronssille Sini Siro (SU), jotka kävivät 1500 metrin kilpailun viime metreille asti tiukkaa kamppailua paremmuudesta.